lørdag den 2. februar 2013

Vinterstrik


Den Retstrikkede jakke som Vibeke Lind og Hanne Vedel dels har designet, dels lagt garn til, er nu færdig og taget i brug. Guldsmed Anette Kræn har bidraget til festlighederne med en til jakken passende nål. Det var min julegave og juleaften åbnede jeg æsken og blev meget tilfreds da jeg så dette smukke stykke kunsthåndværk.
 Min bekymring om at nålen nok ville forsvinde i meleringen, var grundløs. Det lille skib lægger sig smukt henover strikket.
Med nålen er det muligt at style jakken på mange måder. 
 Konstruktionen minder mig om en bikerjakke. Med alt overflødigt skåret væk.
Kanterne er rå eller med en meget enkel retstrikningskant. 
Ærmerne er syet sammen med maskesting for at få et vendbart opslag. Paa Pinden har en fin lille video der fortæller hvordan man kan lave en syning der danner en retrille.
Skuldersømmene er dækket af en sadelskulder. Det er rart med det dobbelte strik på skulderen.
Det har været en rigtig god strikkeoplevelse for mig at være i selskab med denne lille jakke. Og jeg har lyst til at fortsætte med nogle af Vibeke Linds andre modeller.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er en ualmindelig smuk og enkel jakke, som jeg også godt kunne tænke mig at strikke... jeg har søgt, også ud fra dine links, men kan ikke finde den? Skal man til Åbenrå for at købe kittet, ? Eller kan du henvise mig til en anden mulighed? Håber du kan hjælpe? Mvh. Kirsten

Mette sagde ...

Hej Kirsten
Tak for din venlige kommentar. Kittet sælges fra Spindegården. Der er mange forskellige farvesammensætninger. De sender med posten. Du kan skrive en mail til Hanne Vedel. Her er adressen :
hv@ spindegaarden.dk og du kan også ringe.
Held og lykke med projektet.